Activiteiten

Op de zorgboerderij zijn we niet alleen maar met werken bezig. We doen ook andere leuke activiteiten. Zoals bijvoorbeeld;

Metaaldetectordag
Voor de deelnemers die een metaaldetector hebben, organiseren we 2 x per jaar een metaaldetectordag. Meestal gaan de vaders, die deze hobby ook hebben, vaak mee. We zoeken een mooie locatie en gaan de hele dag op pad. Misschien vinden we wel een grote schat?!

Disco
De disco-commissie organiseert 2 x per jaar een gezellige disco-avond speciaal voor deze doelgroep. Onze zorgboerderij is hierin altijd goed vertegenwoordigd en men kijkt er altijd weer naar uit. Gezellig kletsen, elkaar ontmoeten en lekker dansen!

Voetballen
Voor de deelnemers die van voetbal houden, organiseren we 1 x per maand een voetbalmiddag. Ook deelnemers van andere zorgboerderijen doen hier aan mee. In het najaar doen we dit in de zaal en in het voorjaar/zomer op het voetbalveld in Fochteloo.

Paasvuur.
In de winter zijn we veelal met snoeiwerk bezig. Hier maken we een grote bult van en op de avond voor goede vrijdag houden we ons paasvuur voor deelnemers en familie. Gezellig bijkletsen bij het mooie vuur onder het genot van een hapje en een drankje.

Dagje uit
Elk jaar gaan we gezellig met elkaar een dagje uit, meestal naar een pretpark. Even een dag niet werken en gezellig met elkaar op pad!

Dagje vissen
In het voorjaar gaan we altijd een dagje vissen. Stoelen en visspullen mee. En tussen de middag lekker met elkaar eten op locatie. Wie vangt er de meeste?

Zwemmen
Bij 25 graden of meer zoeken we verkoeling bij het Canadameer.

Landbouwbeurs
1 keer in de 2 jaar is de landbouwbeurs in de TT-hallen in Assen. Een dagje trekkers kijken, pennen en emmers scoren en een lekker patatje eten met elkaar. Een heerlijk dagje uit!

Sinterklaasviering
We krijgen altijd hoog bezoek van zwarte piet. Zij weet altijd alles van iedereen…neemt zij ook pakjes mee??

Kerstviering
We sluiten het jaar voor de kerstvakantie af met een heerlijk winterbuffet. Als het eten is gezakt maken we een kerstkuier en tot slot krijgt iedereen een kerstpakket mee naar huis.

Open dag.
Met regelmaat houden we een open dag. We zetten dan onze staldeuren weer open voor het publiek. Onze deelnemers geven u graag een rondleiding en vertellen alles over het reilen en zeilen van de zorgboerderij.

Familiedag
Dit is een besloten middag voor onze deelnemers en hun familie.

En soms nemen we een kijkje bij andere bedrijven. Zoals een open dag op een melkveebedrijf of een rondleiding bij een bedrijf.