Het werk op de zorgboerderij

We werken hier volgens een dagplanning van 9.00 uur tot 16.30 uur. Dit geeft de deelnemers overzicht, structuur en duidelijkheid. De ochtend verloopt volgens een vast ritme en in de middag doen we variabele klussen door de seizoenen heen. We hebben wekelijks een werkoverleg met de deelnemers waar ruimte is voor inspraak en interactie.

We verzorgen dagelijks het vee, we onderhouden het erf, de boswallen en de gebouwen. We werken in de moestuin en de kweekkas waarvan we een klein deel aanbieden in ons kraampje langs de weg.  In de (verwarmde) werkschuren is ruimte voor onderhoud van machines en houtbewerking. Ook werken we af en toe op locatie, zoals bij het concours hippique, onderhoud natuurland en snoeiwerk in bossen.

Werkzaamheden

Dieren verzorgen;

voeren, stallen uitmesten en aandacht geven aan de dieren.

Houtbewerking;

het maken van picknicktafels, bloembakken, vogelhuisjes en borrelplankjes. 

Onderhoud machines;

opschuren, verven, demonteren.

Onderhoud erf, boswallen;

maaien, snoeien en bloemenperkjes bijhouden.

Moestuinwerk;

onkruid wieden, spitten, zaaien, stekken en rooien.

Hout kloven;

zagen, kloven en stapelen.

Onderhoud gebouwen;

schuren, beitsen, verven of in de lijnolie zetten.

We nemen ruim de tijd om pauzes te nuttigen in de kantine waar tevens ruimte is voor ontspanning.

Buiten de werkzaamheden is er ook voldoende ruimte voor andere activiteiten. We gaan regelmatig eens een dagje weg. Bijvoorbeeld naar de landbouwbeurs, een pretpark, een metaaldetectordag, of een bezoekje brengen aan een ander bedrijf. Ook vissen en zwemmen (warme dagen) behoren tot de mogelijkheden.

Lijkt het je wat om bij ons te komen werken, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel met 0516 – 51 24 17. Of blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.