Vleesverkoop

We verkopen vlees van eigen vee. U kunt bij ons rundvlees (van Lakenvelder koeien) en varkensvlees (Husumer) kopen. We bieden voor onze vleesverkoop een aantal samengestelde vleespakketten aan, maar ook voor losse verkoop kunt u bij ons terecht. Of u kunt zelf een vleespakket naar wens samenstellen. Voor vleespakketten graag een bestelling, zodat we zorgen dat alles klaar staat op het door uw te bepalen dag en tijdstip.

Regelmatig hebben we vleesaanbiedingen, te volgen op onze Facebook– en Instagrampagina. Bezorging is in overleg mogelijk. De pakketten zijn diepgevroren en gevacumeerd. Zo is het vlees lang houdbaar en behoudt het de kwaliteit en structuur van het vlees. Voor bestellingen of meer informatie kunt u ons contactformulier invullen ofmailen naar info@gaegelpolle.nl

Vleespakketten

Let op; zo lang de voorraad strekt!

Standaard rundvleespakket
€ 60,-

8 saucijzen, 8 hamburgers, 1 kg gehakt, 4 rundervinken, 500 gr braadvlees en 500 gr hachee.

Varkensvleespakket
€ 50,-

4 varkenssaucijzen, 1 kg HOH gehakt, 500 gr hamlappen, 4 schnitzels, 4 ribkarbonades en 4 speklappen.

Luxe rundvleespakket
€ 75,-

4 kogelbiefstuk, 2 entrecôte, 2 ribeye, 500 gr braadvlees, 500 gr biefstukreepjes, 4 hamburgers en 1 kg gehakt.

Gemengd pakket
€ 70,-

8 saucijzen, 4 karbonades, 1 kg gehakt, 500 gr hamlappen, 8 hamburgers, 500 gr braadvlees, 4 rundervinken en 1 droge worst.

Borrelpakket
€ 17,-

1 x Zeeuws spek, 1 x grillworst, 1 x leverworst en 1 droge worst (gerookt).

Vlees bereiden

Hieronder geven we nog enkele tips over de bereiding van ons vlees.

Garen bij een lage temperatuur

De vleeskwaliteit is voor een belangrijk deel genetisch bepaald. Oorspronkelijk waren Lakenvelders trekdieren. Daarom hebben ze de eigenschap om suikers op te slaan in de spieren. Dat geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet smelt bij een lage temperatuur, waardoor het bij een lage temperatuur gegaard kan worden. Zo heb je ook weinig boter nodig. De structuur en de smaak blijven zo behouden.

Langzaam ontdooien.

Het vlees wordt door de slager snel ingevroren zodat de kwaliteit maximaal behouden blijft. Voor het ontdooien geldt juist het omgekeerde: geef het vlees de tijd om langzaam terug te koelen. Laat het bij voorkeur in de koelkast ontdooien en daarna een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen, dan blijft het vlees heerlijk mals.